Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ζούρος εκλεκτός για την Εθνική!!!


Σύμφωνα με πληροφορίες του www.sportfm.gr επόμενος προπονητής της εθνικής Ελλάδος θα είναι ο Ηλίας Ζούρος. Ο προπονητής της Ζαλγκίρις είναι ο εκλεκτός της ομοσπονδίας και όπως όλα δείχνουν ο 44χρονος τεχνικός θα οδηγήσει την «επίσημη αγαπημένη» στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.


Αναλυτικά το δημοσίευμα του σάιτ ανέφερε: «Ο Ηλίας Ζούρος θα είναι, εκτός απροόπτου, ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ αντικαθιστώντας τον Γιόνας Καζλάουσκας. Για τη στροφή της ΕΟΚ προς ελληνικές λύσεις για τον πάγκο είχατε ενημερωθεί από το www.sport-fm.gr, μετά την άκαρπη προσπάθεια πρόσληψης του Ντέιβιντ Μπλατ, που παραμένει στην εθνική Ρωσίας, αλλά και το φλερτ με τον Ετόρε Μεσίνα, που αν δεν παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης φημολογείται πως θα επιστρέψει στην Ιταλία για να εργαστεί στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Για την ηγεσία της ΕΟΚ και ειδικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο η πρόσληψη ξένου προπονητή δεν ήταν αυτοσκοπός. Έτσι από τη στιγμή που δεν ήταν εφικτό να συναφθεί συνεργασία με κάποια από τις πρώτες επιλογές από την ξένη αγορά, προτιμήθηκε να γίνει στροφή προς... εγχώρια προϊόντα. Ο 44χρονος κόουτς, που εργάζεται στη Ζαλγκίρις Κάουνας, εκτιμήθηκε από την ομοσπονδία πως έχει τις ικανότητες και πλέον και την εμπειρία να αναλάβει αυτή τη δύσκολη θέση. Πιθανότατα θα τον πλαισιώσει ο Δημήτρης Πρίφτης, παρών και στο προηγούμενο προπονητικό τιμ της Εθνικής και με εξαιρετική δουλειά φέτος στον πάγκο της Καβάλας.

Από το 2000, όταν ο Ηλίας Ζούρος προήχθη σε θέση πρώτου προπονητή του Ολυμπιακού αντικαθιστώντας τον Γιάννη Ιωαννίδη, μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τότε πίσω του είχε μόνο τη θητεία ως βοηθός σε Πανιώνιο, Περιστέρι, Σπόρτινγκ, Μαρούσι, Ολυμπιακό και Εθνική ομάδα. Το απότομο άλμα στον Ολυμπιακό, όπου εργάστηκε μέχρι το Φεβρουάριο του 2002, ακολούθησαν θητείες στο Λίβανο, τη Νήαρ Ηστ, τον Άρη και την Παρί Λεβαλουά, ενώ η καθολική αναγνώριση στο έργο του ήρθε ως προπονητής του Πανελληνίου. Πέρυσι οδήγησε την ομάδα στα ημιτελικά της Α1, αλλά και στο φάιναλ φορ του Eurocup, κερδίζοντας το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της διοργάνωσης.

Στα μέσα Ιανουαρίου ανέλαβε τη Ζαλγκίρις και παρά τις τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς της Ευρωλίγκας, η λιθουανική ομάδα παρουσιάζει παιχνίδι με παιχνίδι ένα καλύτερο πρόσωπο. Για τις γνώσεις του δεν αμφέβαλε ποτέ κανένας («κομπιούτερ» ήταν το παρατσούκλι του όταν βρισκόταν στον Ολυμπιακό), αλλά πλέον έχοντας κάνει το αγροτικό του σε αρκετές ομάδες, αρκετές χώρες και με την εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, είναι έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση».

CLOPY PASTE: http://www.sport-fm.gr/article/457045

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χαίρομαι γιατί νομίζω ότι είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής και του αξίζει αυτή η θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή