Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η αποχώρηση των Αγγελόπουλων και τα σχέδια του Μαρινάκη!


Η απόφασή των αδερφών Αγγελόπουλων να αποχωρήσουν από τον προεδρικό θώκο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, προκάλεσε σοκ στο ευρύ κοινό, αλλά και στους αρκετά μυημένους στο μπασκετικό χώρο. Οι Αγγελόπουλοι έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα, ξόδεψαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να πάρουν πίσω τίποτα, έφεραν στη χώρα μας παίκτες-στολίδια (Τσίλντρες, Κλέιζα, Νεστέροβιτς κ.α.).

Ωστόσο, το μόνο που αφήνουν πίσω τους όσον αφορά τα υλικά αγαθά είναι δύο κύπελλα Ελλάδας, που δεν αρκούν στους στερημένους σε τίτλους τα τελευταία χρόνια οπαδούς του Ολυμπιακού. Η μη κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί το μεγάλο τους απωθημένο, αφού έφτασαν πολλές φορές κοντά στην πηγή χωρίς να πιουν νερό. Και η αλήθεια είναι πως δεν φταίνε απόλυτα γι’ αυτό. Κάθε χρόνο φρόντιζαν να διαθέτει η ομάδα τους προπονητές πρώτης γραμμής και παίκτες με πλούσια εμπειρία, προερχόμενοι από το... πάνω ράφι του μεταγραφικού παζαριού. Κάποιοι θα τους πουν «κορόιδα». Κάποιοι άλλοι «αφελείς». Η αλήθεια όμως είναι πως είναι απλά «καλά παιδιά». Άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ και προσπαθούσαν να μένουν μακριά από το παρασκήνιο. Μακριά από τις έριδες και φυσικά σε απόσταση από τις διοργανώτριες αρχές, που είναι άλλης «απόχρωσης».
Δεν ζήτησαν ποτέ ούτε καν το «60-40» υπέρ τους, αλλά το «50-50», το οποίο ποτέ δεν πήραν. Και το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν το ελληνικό κατεστημένο. Όταν το 2008 ο Τάσος Πηλοΐδης επέλεγε το «non-call» στο πεντακάθαρο φάουλ του Διαμαντίδη πάνω στο Σκούνι Πεν, δεν κατάφεραν να αντιδράσουν ουσιαστικά. Το ίδιο συνέβη και στα υπόλοιπα ντέρμπι με το «τριφύλλι» στα οποία λίγο-πολύ ήταν ένα βήμα πίσω από τον Παναθηναϊκό, που ελέγχει τα πάντα. Πέρυσι μετά τα όσα έγιναν στο τρίτο τελικό έβγαλαν ανακοίνωση, η οποία ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να ξεσηκώσει τον κόσμο, που τα έκανε «γυαλιά-καρφιά» στο επόμενο παιχνίδι, βάζοντας λουκέτο στο ΣΕΦ για μισό χρόνο.
Φέτος αποφάσισαν να βάλουν τον Μίλαν Τόμιτς σε ένα διαφορετικό πόστο, αυτό του τιμ μάνατζερ και η αλήθεια είναι πως στα δύο ματς της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός κέρδισε κάτι περισσότερο από το «50-50». Όμως στους τελικούς γίνανε και πάλι θεατές στο ίδιο έργο, γεγονός που προκάλεσε την οργή τους.

Ο κόσμος που δεν τους «αγκάλιασε»
Συν τοις άλλοις, ο κόσμος δεν αγκάλιασε ποτέ πραγματικά την προσπάθειά τους. Ήθελε μόνο να τους βλέπει να σπαταλάνε τα εκατομμύρια με τη σέσουλα κι όταν τους είχαν ανάγκη, αντίκριζαν ένα ΣΕΦ μεταξύ συγγενών και φίλων, που θύμιζε αγώνα επαρχιακής ομάδας της Β’ Εθνικής. Γέμιζε μόνο στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Ποτέ όμως δεν τους πίστεψε και δεν τους αγάπησε όπως τον προκάτοχό τους, Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος ωστόσο είχε φέρει, όχι και με τόσο καθαρό τρόπο, τίτλους και διακρίσεις στο λιμάνι.

Η «περίεργη» συνάντηση με τον Μαρινάκη!
Πριν από περίπου 15 ημέρες, διεξήχθη μία περίεργη συνάντηση μεταξύ των Αγγελόπουλων και του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη, η οποία προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Από όσα είχαμε καταφέρει να μάθουμε, οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ ζήτησαν το λόγο από τον Μαρινάκη για το «καπέλωμά» του μετά τους τελικούς, χωρίς πάντως να εκτραχυνθούν τα πνεύματα. Κάθε άλλο μάλιστα. Οι ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ζήτησε να εμπλακεί με το μπάσκετ και οι Αγγελόπουλοι του άφησαν την πόρτα ανοιχτή.

«Αηδιασμένοι» με Μπουρούση
Η αποκάλυψη της συνομιλίας του Γιάννη Μπουρούση με τον Μάκη Ψωμιάδη και το «αηδιαστικό» της περιεχόμενο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι Αγγελόπουλοι είδαν την αξιοπρέπειά τους να θίγεται ανεπανόρθωτα και πήραν την οριστική τους απόφαση που αποτελεί πλήγμα για το ελληνικό μπασκετ. Ο Μπουρούσης θα απολογηθεί, αλλά ό,τι και να γίνει το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η επόμενη μέρα
Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που επικρατεί στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι σύγχυση. Η επόμενη μέρα αποτελεί έναν γρίφο για δυνατούς λύτες. Τα σενάρια που υπάρχουν είναι πολλά. Το πλέον διασταυρωμένο είναι αυτό που μιλάει για εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η αλήθεια είναι πως ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θέλει να χωρέσει τα δύο καρπούζια σε μία μασχάλη και είναι το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει τα ηνία. Αν δεν είχε ξεσπάσει το μεγάλο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο θα το είχε κάνει ήδη. Προς το παρόν περιμένει για να κάνει με αργά βήματα την επόμενή του κίνηση.
Σε πρώτη φάση, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι συνεργάτες του συνεχίζουν το «ξεσκαρτάρισμα» στις μεταγραφικές λίστες που έχουν στα χέρια τους και σύντομα θα καταλήξουν. Σε περίπτωση που δεν μπει άμεσα ο Μαρινάκης ή κάποιος άλλος (φήμες θέλουν να ενδιαφέρεται κι άλλος επιχειρηματίας), τότε θα κινηθούν σε πιο περιορισμένα πράγματα. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά. Εμείς θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου