Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ιστορία μιας μεταγραφής

Τα ραπίσματα είναι απανωτά σε όσους κάποτε συμπαθούσαν τον Πανελλήνιο. Οι "ολυμπιονίκες" και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πάνε από... γκάφα σε γκάφα. Ο έμπειρος τεχνικός ξαφνικά αποδεικνύεται ότι αδυνατεί πλέον να επιλέξει καλό ξένο (σ.σ. τα προηγούμενα χρόνια βέβαια διάλεγε πάντα πολύ καλά φέτος όμως δεν πετυχαίνει τίποτα).
Η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά και ήδη ο Αντρέ Μπράουν έφυγε κακήν κακώς, ο Μάκιντος έφυγε πριν προλάβει να μάθει που πέφτει η Λαμία, ο Μπέιλι αποδείχτηκε εξαιρετικός... γελωτοποιός για τις προπονήσεις (ο Αμερικανός αντί για προπόνηση μόνο αστεία σκαρφίζεται) και ο Κράμπενχοφτ προς το παρών είναι λίγος. Ο μόνος που φαίνεται να σώζεται από το... ναυάγιο είναι ο Μπάιαρς, όμως αυτός ΔΕΝ είναι επιλογή Σκουρτόπουλου (μάλλον ο Φιλλιπούσης ξέρει καλύτερα και είναι πιο πληροφορημένος).

Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες ο Πανελλήνιος παίζει με μοναδικό κλασικό σέντερ τον Τζούρο Οστοϊτς κι αυτό γιατί οι... γκαφατζήδες της Λαμίας νόμιζαν ότι έκλεισαν τον Ζούμπεκ και είπαν στον Μπράουν πως δεν υπολογίζεται. Σύντομα κατάλαβαν το λάθος τους, όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι λάθος χειρισμοί θα μπορούσαν να καλυφθούν, όμως οι... χυλόπιτες ήρθαν απανωτές. Ζούμπεκ, Σένε και Σο προσγείωσαν απότομα τους "ολυμπιονίκες" με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οπως είναι φυσικό οι μουρμούρες άρχισαν να δυναμώνουν και να γίνονται κραυγές. Το μοναδικό πλέον πλεονέκτημα που είχε ο Σκουρτόπουλος χάθηκε κι αυτό. Ο χρόνος είχε τελειώσει κι έτσι ο έμπειρος τεχνικός έπρεπε να βρει μία λύση άμεσα. Απευθύνθηκε στον φίλο του, τον μάνατζερ για να τον σώσει. Ο Κούνουπας του πρότεινε τον πελάτη του τον Στίβεν Σμιθ. Ο Αμερικανός έμοιαζε καλή λύση, καθώς ο Σκουρτό τον θυμόταν από το πέρασμα που είχε κάνει από τον ελληνικό πρωτάθλημα με τον Κολοσσό κι έτσι δεν χρειαζόταν να χάσει επιπλέον χρόνο βλέποντας πολλές ώρες DVD.  

Ο... φίλος, όμως του είπε την μισή αλήθεια. Ο παίκτης μπορεί να ξεπέρασε το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα που είχε αναγκάσει τον Κολοσσό να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, όμως μέσα στα δύο χρόνια που ήρθαν παρουσίασε πολλά προβλήματα με τα πόδια του. Αυτά τα προβλήματα τον επηρέασαν αρνητικά και γι' αυτό τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ ευέξαπτος. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως από την Όλντενμπουργκ λένε ότι ο παίκτης έμεινε ελεύθερος γιατί είχε τσακωθεί με τον προπονητή του Πέντραγκ Κρούνιτς.

Εκτός όλων των άλλων βέβαια ο Σμιθ δεν είναι αυτό που λέμε κλασικός σέντερ. Ο Αμερικανός είναι περισσότερο "4", καθώς δεν έχει ούτε το ύψος (2.03μ.), ούτε τις κινήσεις του κλασικού πίβοτ. Με λίγα λόγια έρμε Οστοϊτς θα παίζεις μέχρι να κλατάρει εντελώς η μέση σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου