Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κέρδισε τη «μάχη», αλλά όχι και τον «πόλεμο»


Τις πρώτες πρωινές ώρες κάναμε μία απόπειρα να αναλύσουμε τις αιτίες που έφεραν τον «ερυθρόλευκο» θρίαμβο στο ντέρμπι «αιωνίων» που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που κατά τη γνώμη μας αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο. Ο «Ντούντα» κατάφερε να «κλέψει» λίγη από τη… δόξα του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έγινε αντικείμενο… λατρείας από το κοινό. Όπως και να ‘χει ο Ολυμπιακός κέρδισε μονάχα μία «μάχη», αλλά όχι και τον «πόλεμο» που έχει ακόμα πολλά ανοιχτά «μέτωπα». Ο Παναθηναϊκός είναι ο κυρίαρχος των τελευταίων χρόνων στο ελληνικό στερέωμα και σίγουρα διαθέτει παίκτες με τεράστια προσωπικότητα που αναμένεται να βγουν πιο δυνατοί από το «στραπάτσο», προκειμένου στη συνέχεια να κάνουν το δυναμικό «come back»… 

Μετά τη δράση ακολουθεί η αντίδραση, οπότε να είστε έτοιμοι για άλλα… κόλπα στις επόμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, που είναι κάθε άλλο παρά λίγες. Η πρώτη -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς δύσκολα ΠΑΟΚ και Άρης θα κάνουν την έκπληξη. Εκεί περιμένουμε να δούμε, τα «τρικ» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος προσπαθεί να εντοπίσει τα κακώς κείμενα και να τα διορθώσει. Από την άλλη, ο Ίβκοβιτς δεν θα μείνει αδρανής και θα ετοιμάσει νέες… εκπλήξεις στον κουμπάρο του. Οι δυο τους είναι έτοιμοι για μία νέα παρτίδα σκάκι, το επίπεδο της οποίας αναμένεται ιδιαίτερα υψηλό.
Πάνω απ’ όλα, μέχρι τότε θα βρίσκεται σε συνθήκες αγώνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που χθες έδειξε καταβεβλημένος από τον πυρετό. Γιατί με τον «κανονικό» Διαμαντίδη τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Βέβαια, η δικαιολογία του πυρετού δεν είναι και τόσο αξιόπιστη, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ντρου Νίκολας, παρά το γεγονός πως έχασε αρκετές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, είχε εξαιρετική απόδοση.
Από εκεί και πέρα, ο Ζοτς αισιοδοξεί πως πριν από το τέλος της χρονιάς θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Άλεκς Μάριτς κι έτσι ακόμα κι αν δεν προλάβει τον τελικό του Κυπέλλου, είναι πιθανό να παίξει είτε στο ματς πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, είτε σε κάποια πιθανή σύγκρουση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα. Στη χειρότερη, στους τελικούς της Α1. Ο Σερβοαυστραλός είναι μεγάλη απώλεια για το «τριφύλλι», καθώς ο Ίαν Βουγιούκας δεν είναι ακόμα έτοιμος να σηκώσει το «βάρος» του βασικού σέντερ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, δεν αποκλείεται ο Ζοτς να το πάρει επιτέλους απόφαση και να εισηγηθεί την απόκτηση ενός ακόμα πλέι μέικερ, αφού πίσω από τον Διαμαντίδη υπάρχει το… χάος. Οι Καλάθης και Τέπιτς διαθέτουν ταλέντο, αλλά αποδείχτηκαν ανεπαρκείς για ένα ντέρμπι όπως αυτό με τον Ολυμπιακό.
Στον αντίποδα, στο «ουδέτερο» γήπεδο του τελικού του Κυπέλλου, αλλά και στο ΣΕΦ, ο Βασίλης Σπανούλης θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, καθώς στο ΟΑΚΑ έδειξε σαφώς επηρεασμένος από την εχθρική ατμόσφαιρα που συνάντησε. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα είναι πιο έτοιμος, ενώ ο Μαρκ Κέσελ θα είναι κι αυτός πιο «μάχιμος».
Οι ισορροπίες μεταξύ των δύο «αιωνίων» είναι λεπτές και ελπίζουμε πως η… αδρεναλίνη θα παραμείνει στα ύψη μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ώστε το μπάσκετ να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο από τέλμα στο οποίο έχει αρχίσει να μπαίνει και να πάρει ξανά τα… πάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου