Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τί θα δούμε φέτος στην Α1 Γυναικών…

Το γυναικείο μπάσκετ μέρα με τη μέρα παρακμάζει. Αντί να εκμεταλλευτούμε την πέμπτη θέση που κατέκτησε πέρυσι η εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και πάνω απ’ όλα το ανεπανάληπτο «triple crown» του Αθηναϊκού, παραμένουμε μέσα στη μιζέρια. Το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερο και γι’ αυτό τα δύο μεγάλα αστέρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου, αποφάσισαν να ρίξουν… άγκυρα στο εξωτερικό και δεν επιστρέφουν στην ελληνική λίγκα. Το ίδιο και το ανερχόμενο αστέρι αυτής της ομάδας, Πέλυ Παπαμιχαήλ, αλλά και αρκετές άλλες.

Όσο για το τι θα δούμε φέτος; Τα πράγματα είναι απλά… Ο Αθηναϊκός θα κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα, έχοντας ωστόσο εμφανώς αποδυναμωμένο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, ενώ όσο αφορά στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, δύσκολα θα κάνει το «repeat». Οι Εσπερίδες έχοντας υψηλό, έως τεράστιο, μέσο όρο ηλικίας θα παλέψουν για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ενώ μετά από την αποχώρηση της Σέριλ Σουπς δύσκολα θα διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.
Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε σημαντική ανανέωση στο ρόστερ του, δημιουργώντας περισσότερο μία ομάδα, που θα έκανε θραύση στα καλλιστεία, αλλά δεν πρόκειται να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη δεύτερη, που ακόμα και γι’ αυτήν είναι το αουτσάιντερ. Ο Άρης πέρυσι αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, όμως φέτος πιστεύουμε πως το συγκρότημα του Κώστα Κωτούλη είναι εμφανώς αποδυναμωμένο και δεν διαθέτει τα φόντα για να φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας διαθέτει ίσως τον καλύτερο προπονητή της νέας γενιάς. Ο Γιάννης Κούκος παρέλαβε πέρυσι το σύλλογο σε άθλια κατάσταση και έφερε το έργο του εις πέρας και με το παραπάνω κερδίζοντας την τέταρτη θέση της Α1, αλλά και μία θέση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου. Με τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ το τοπίο παραμένει ομιχλώδες, αν και από τα πρώτα φιλικά φάνηκαν θετικά δείγματα γραφής. Μεγάλο ερωτηματικό είναι και η ΦΕΑ, με την αίσθησή μας να αναφέρει πως η πορεία της θα είναι αρκετάβελτιωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή της,

Ο ΔΑΣΑΛ παραμένει πάντα μία σταθερή αξία, καθώς διαθέτει μακράν τα καλύτερα τμήματα υποδομής στη χώρα μας κι εκ τούτου είναι σε θέση να παράγει διαρκώς νέα ταλέντα, τα οποία στελεχώνουν την πρώτη ομάδα, ενώ ο Πανιώνιος μπορεί να είχε κάποιες απώλειες, αλλά στα συν της διοίκησής του, πιστώνεται το γεγονός πως κατάφερε να κρατήσει το άκρως επιτυχημένο δίδυμο ξένων Μεγκ Τίρνι και Κάρι Κοχ.
Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε πέρυσι να αποφύγει τον υποβιβασμό στο… παρά πέντε, όμως πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, καθώς αποχώρησε τόσο η Μίλκοβα, όσο και η Ζέρβα με την Μαγαλιού. Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε όσον αφορά τον βασικό του… κορμό, όμως το βάθος στον πάγκο είναι στοιχείο που απουσιάζει από τον «Δικέφαλο του Βορρά».
Ο Πρωτέας Βούλας θέλει να δουλέψει με νέα κορίτσια και γι’ αυτό προχώρησε στην απόκτηση της Αγγελικής Νικολοπούλου, ενώ τελευταίο αφήσαμε το Παλαιό Φάληρο, το οποίο υπενθυμίζουμε απλά πως ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου