Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο… άλλος Παπανικολάου

Όταν ο Ολυμπιακός… τίναζε την μπάνκα στον αέρα αποκτώντας τον Κώστα Παπανικολάου, κάποιοι θεώρησαν πως ελλοχεύει ο κίνδυνος ρίσκου. Και που το βάσιζαν αυτό; Μα φυσικά στο γεγονός πως ενώ ο νεαρός φόργουορντ είχε βγάλει μάτια με την απόδοσή του στις μικρές εθνικές μας ομάδες, δεν είχε παραστάσεις από την αντρική ομάδα του Άρη, καθώς ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος. Στην πρώτη του χρονιά στον Πειραιά, ο Γρεβενιώτης άσος έδειξε καλά στοιχεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να αποκτήσει κάποιο ρόλο μέσα στην ομάδα, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να τον έχει μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Πάντως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατηγόρησαν τον «δράκο» πως δεν είχε τη διάθεση να δουλέψει με τον «Παπ» και να τον βοηθήσει να… ξεψαρώσει και να βελτιωθεί και κατά τη γνώμη μας δεν είχαν άδικο!

«Έδειχνε φοβισμένος», τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος του προπονητής στον Ολυμπιακό, Ντούσαν Ίβκοβιτς, αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου του. Ο «Ντούντα» είχε αφήσει σαφείς εντολές προς τον Βαγγέλη Αγγέλου να επικεντρωθεί στον ταλαντούχο άσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όπως κι έγινε. Μετά το… κόψιμό του από την Εθνική μας, ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε στα βαθιά, δείχνοντας μεγάλο ζήλο στις ερυθρόλευκες προπονήσεις, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Αγγέλου, ο οποίος του έπλεξε το εγκώμιο όταν επέστρεψε ο Ίβκοβιτς.
Αποτέλεσμα αυτού; Ο «Παπ» σταμάτησε να ‘ναι το… ψαρωμένο παιδάκι που φοβόταν να πάρει ευθύνες κι έχει αρχίσει να… μεταμορφώνεται σ’ έναν παίκτη με πρωταγωνιστικό ρόλο στους δευτεραθλητές Ευρώπης. Το αποκορύφωμα που έφερε την εκτόξευση του παίκτη ήταν στα φιλικά της Τουρκίας. Εκεί ο MVP του πανερωπαϊκού πρωταθλήματος νέων του 2009 έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, όντας ένας εκ των ηγετών του Ολυμπιακού σε αυτά τα παιχνίδια. Πλέον οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί προς το πρόσωπό του είναι μεγάλες και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα καταφέρει να τις καλύψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου