Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Η αστυνομία δίνει άλλοθι στη βία

Είπαμε στη Ελλάδα ζούμε έχουμε μάθει να βλέπουμε πολλά. Όχι, όμως έτσι ρε μάγκες. Το παρακάνατε για ακόμα μία φορά. Ανεξαρτήτου ομάδας νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε ότι η στήριξη της αστυνομίας στον Ολυμπιακό (για όσους δεν ξέρουν το ρεπορτάζ μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.basketnet.gr/main/1/a1/articles/1/osfp-astynomia.html ) για τα όσα έγιναν στον αλήστου μνήμης τέταρτο τελικό είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
Δεν μπορεί η αστυνομία να δίνει άλλοθι στον Ολυμπιακό και στο κάθε Ολυμπιακό. Την άνοιξη βιώσαμε μία από τις πιο μαύρες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Βία, χουλιγκανισμός, καφριλίκια, διεθνής διασυρμός και για όλα αυτά δεν θα πληρώσει κανείς γιατί πολύ απλά φταίει…. χωροταξικά το ΣΕΦ (αν ισχύει αυτό τότε να μην ξαναπαίξει ο ΟΣΦΠ εκεί). Πάτε καλά; Η ηγεσία της αστυνομίας ρώτησε τους ΜΑΤατζήδες τι βιώσαν εκείνο το βράδυ κι αν συμφωνούν με αυτή τη στάση; Οι οπαδοί-χούλιγκαν που θα πάνε την επόμενη φορά στο γήπεδο ξέροντας ότι κανείς δεν θα την πληρώσει έχουν εμμέσως την έγκριση σας να κάνουν ακόμα χειρότερα… Αν όμως (πράγμα που απευχόμαστε όλοι και «χτυπάμε ξύλο») την επόμενη φορά σκοτωθεί ένας αστυνομικός η ηγεσία της ΕΛΑΣ θα είναι που θα βγαίνει στα παράθυρα της τηλεόρασης και θα θρηνεί υποκριτικά ξέροντας πως την επόμενη ημέρα πάλι στο γραφειάκι της θα είναι.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Η αστυνομία απάντησε σε όσα τις καταλόγισαν εφημερίδες και μπλογκ με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχετικά με άρθρα εφημερίδων και καταχωρήσεις σε ιστολόγια στο διαδίκτυο, που αναφέρονται σε «έκθεση – πόρισμα», που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, αναφορικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την 06-06-2010 σε αγώνα καλαθοσφαίρισης στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, διευκρινίζονται, προς αποκατάσταση της αλήθειας, τα ακόλουθα:

Την 04-10-2010 η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, εξέδωσε έγγραφο το οποίο απέστειλε στη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας και στην Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός ενώ το κοινοποίησε σε συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς. Το έγγραφο αυτό αφορούσε εισηγήσεις για τη βελτίωση των τεχνικών όρων ασφάλειας στο συγκεκριμένο Στάδιο, που προέκυψαν μετά από σχετική αυτοψία.

Ανάλογο έγγραφο και για τον ίδιο λόγο συνέταξαν και απέστειλαν στους αρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες οι περισσότερες Αστυνομικές Διευθύνσεις, στις έδρες των οποίων λειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το έγγραφο, αυτό σε καμία περίπτωση, δεν σχετίζεται με την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία έκθεση, που συντάσσεται σε περιπτώσεις επεισοδίων σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η έκθεση, όσον αφορά στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την 06-06-2010 σε αγώνα καλαθοσφαίρισης στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά και έχει αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς από την 8 Ιουνίου 2010
».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου