Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους κάποιος τον πιστεύει

Αν κάτι οφείλει να προσέξει ως κόρη οφθαλμού το μπάσκετ αυτό είναι τα νέα παιδιά και οι ακαδημίες. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έκανε την προσπάθεια και κατέφυγε σε ένα... παιδομάζωμα της αφρόκρεμας των "μικρών" Εθνικών. Ο Πειραιάς, όμως αντί να γίνει το σκαλοπάτι για την μπασκετική απογείωση αυτών των παιδιών έτεινε να τα χαντακώνει με την έλλειψη αγωνιστικών λεπτών. Έπρεπε να έρθει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για να δουν οι Αγγελόπουλοι πως η επένδυση τους μπορεί να γίνει ανταποδοτική.
Ο Σέρβος πίστεψε στους νέους και το έδειξε έμπρακτα το καλοκαίρι όταν αποφάσισε να μην φέρει κάποιον πρωτοκλασσάτο στη θέση του πάουερ φόργουορντ αλλά να εμπιστευτεί τον Κώστα Παπανικολάου. Τα πρώτα φιλικά αποδεικνύουν πως ο 20χρονος αθλητής είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να αποδείξει πως δεν έγινε χωρίς λόγο τόσος ντόρος γύρω από το όνομα του. Στο χθεσινό φιλικό των "ερυθρολεύκων" με την Μπάνβιντ, ο "Παπ" ήταν πραγματικά ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου και έδειξε πως αυτή η χρονιά αν συνεχιστεί έτσι θα είναι δική του.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 48-24, 59-40, 75-55
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 5(1), Νεστέροβιτς 11 (10 ριμπ., 1/1 τριπ.), Σπανούλης 5 (5 ασίστ, 1 τριπ.), Κέσελ 2, Μαυροκεφαλίδης 8, Γλυνιαδάκης 4 (7 ριμπ.), Νίλσεν 9(1), Παπανικολάου 15(1), Τεόντοσιτς 8, Χαλπερίν 5(1), Λούκας 3(1).
ΜΠΑΝΒΙΤ: Εντζέ 3, Γιλντιρίμ, Γουίλιαμς 11, Ακπινάρ 10 (1), Ντέιβις 14 (1), Τσίνκο, Τουρμά, Γκολούμποβιτς 11, Τουρκιλμάζ, Πακούν 3, Ερμίς 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου