Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο μάγκας και ο… ΜΑΠΑΣ


Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ ήταν αν μη τι άλλο ανατρεπτική. Μετά από χρόνια σιωπής τα στόματα άνοιξαν και ειπώθηκαν πράγματα που έπρεπε να έχουν επισημανθεί προ πολλού. Έστω και αργά όμως είναι καλοδεχούμενα. Κορυφαία στιγμή της συνέντευξης ήταν το ξέσπασμα του Δημήτρη Παπανικολάου.
                                         
Ο Έλληνας φόργουορντ άνοιξε το στόμα του και ήταν πραγματικά χείμαρρος. Ο αρχαιότερος παίκτης της Α1 πήρε την πάσα που του έκαναν όλοι οι προλαλήσαντες και χωρίς φόβο και πάθος είπε: «Δεν ακουστήκαν αλήθειες. Η καλύτερα, ακουστήκαν κάποιες αλήθειες και υποκρισίες. Τα προβλήματα είναι χρόνια πριν την κρίση. Με την λέξη κρίση κουκουλώνουμε τα πάντα και αφήνουμε τους πάντες απλήρωτους. Βλέπουμε ομάδες όπως το Μαρούσι που είναι εδώ ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και δεν ξέρουμε αν είναι κατ’ επιλογήν ή αν είναι ο μόνος παίκτης της ομάδας. Βλέπουμε ότι τα παιχνίδια Ολυμπιακού Παναθηναϊκού δεν θα τελειώσουν. Την ίδια στιγμή τιμωρούμε τα… τσιμέντα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Δεν τιμωρείς τον χούλιγκαν, τιμωρείς το μπάσκετ έτσι. Τους υπεύθυνους πρέπει να τιμωρούμε και όχι τα ντουβάρια.
Ολοι ξέρουν ότι πάμε σε απεργία. Και κάποιες ομάδες ευνοούν αυτή την κατάσταση επειδή δεν είναι έτοιμες. Πάμε προς απεργία, αλλά να κάνω έκκληση στον ΠΣΑΚ να μην ξεκινήσει απεργία, διότι τον πεσμένο δεν τον πατάς. Λίγοι νοιάζονται. Σε περίπτωση όμως που γίνει θα απεργήσω και εγώ.
Θέλουμε να τελειώσει, όπως τελειώσει το πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα να πάνε στο τέλος. Τι θα γίνει όμως αν υπάρχει φόβος και βία;».

Όπως και να το κάνουμε ήταν αλήθειες που πονάνε όσους αγαπάνε το μπάσκετ. Ήταν, όμως λόγια ενός μπαρουτοκαπνισμένου ΜΑΓΚΑ που είχε το θάρρος να τα πει.

Την ίδια ώρα φυσικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, μη θέλοντας να ακούσει τα όσα του καταμαρτύρησαν όλοι οι παίκτες και οι προπονητές ήταν εκτός της αίθουσας και έτρωγε… σουτζουκάκια! Ναι καλά διαβάσατε ΕΤΡΩΓΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ! Αντί να ακούει τους πρωταγωνιστές ο διοργανωτής προτίμησε να περιδρομιάζει. Πάντως επειδή εμείς στο basketdevotion δεν είμαστε αχάριστοι και δεν τα μηδενίζουμε όλα ο πρόεδρας έκανε και ένα καλό. Μπορεί να μην έχει λύσει ούτε ένα πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ, όταν όμως τέλειωσαν τα αγαπημένα του σουτζουκάκια έδωσε τη λύση. Γύρισε στο σερβιτόρο και είπε: «Ρε συ! Τέλειωσαν τα σουτζουκάκια! Φέρε μερικά σουτζουκάκια ακόμη»

2 σχόλια:

  1. Δεν απεχουν ετη φωτος απλα καμια 20αρια εκατομυρια ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμος

    Γι' αυτό λες να έπεσε με τη μούρη στα σουτζουκάκια; Αν είναι έτσι να το πούμε στο Δημήτρη να του κάνει δώρο 10-15 πιατέλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή