Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αυτοί θα μας απασχολήσουν


Η οικονομική κρίση χτύπησε για τα καλά την πόρτα και του μπάσκετ. Δυστυχώς φέτος όλα δείχνουν πως θα δούμε ένα από τα χειρότερα βάση ποιότητας πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Εμείς, όμως δεν απογοητευόμαστε και αναζητούμε την θετική πλευρά. Το καλοκαίρι παρέλασαν από τις εφημερίδες και τις ομάδες αρκετοί ξένοι. Αν και νωρίς ακόμα, καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει το basketdevotion έψαξε, ρώτησε και σας παρουσιάζει τέσσερις ξένους που έχουν όλα τα φόντα για να μας απασχολήσουν το χειμώνα (φυσικά στην έρευνα δεν βάλαμε παίκτες γνωστούς όπως είναι αυτοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού γιατί το μπάσκετ δεν περιστρέφεται γύρω από τους 2 αιώνιους μόνο).


ΠΑΤ ΚΑΡΟΛ (Ίκαρος)

Συνήθως όταν μιλάμε για Αμερικανό μπασκετμπολίστα το μυαλό πάει σε έγχρωμο, όμως ο Πατ Κάρολ είναι μία από τις εξαιρέσεις. Ο 28χρονος γκαρντ φόργουορντ είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ παλιάς… κοπής που στα δύσκολα δεν κρύβεται και έχει το θάρρος να πάρει πάνω του την κρίσιμη επίθεση. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του παίκτη είναι ότι είναι αριστερόχειρας κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το μαρκάρισμα του. Αναμφίβολα ο Κάρολ θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στα χέρια του Άρη Λυκογιάννη για τη φετινή σεζόν.

ΚΕΡΤ ΛΟΥΜΠΙ (Περιστέρι)

Όσοι τον είδαν από κοντά έχουν να λένε για τα τεράστια άκρα του. Για την ακρίβεια τον παρομοιάζουν με «χταπόδι». Ο Κερτ Λούμπι δεν είναι ακριβώς ο παίκτης που κάνει τη διαφορά μπορεί όμως να γίνει αν ο προπονητής του ξέρει τι μπορεί να κάνει καλά. Ο 26χρονος σέντερ δεν είναι σκόρερ. Για την ακρίβεια δεν μπορεί να δημιουργήσει φάση, ενώ στα τελειώματα του είναι αρκετά άγαρμπος. Αυτά αφορούν στο τι δεν μπορεί να κάνει. Στην αντίπερα όχθη είναι ένας παίκτης με ύψος 2.08μ. που προτιμάει να ολοκληρώνει τις φάσεις με δυνατό κάρφωμα. Τον ευνοεί άλλωστε το μεγάλο του άλμα και τα τεράστια άκρα του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης απέκτησε το Λούμπι όχι για να σκοράρει 40 πόντους αλλά για να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή να κατεβάζει τα ριμπάουντ και να μοιράζει τάπες. Αυτά είναι οι σπεσιαλιτέ του και σε αυτό το ρόλο μπορεί να τα πάει περίφημα. Αν και δεν είναι ολοκληρωμένος παίκτης θεωρούμε ότι θα είναι από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος γιατί ο «Άρτζι» ξέρει ακριβώς τι θέλει να πάρει από τον Αμερικανό.

ΤΖΙΜΙ ΜΠΑΞΤΕΡ (Ηλυσιακός)

Ο Ηλυσιακός βάση ρόστερ είναι ο νούμερο 1 υποψήφιος για να… αποχωρήσει από το σπίτι της Α1, καθώς διαθέτει ένα υπερβολικά άγουρο ρόστερ με πολλούς υπερβολικά νεαρούς παίκτες. Σε μία υπερβολικά μέτρια ομάδα λοιπόν ένας παίκτης όπως ο Τζίμι Μπάξτερ είναι ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ένας γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων (έχει περάσει από  Ασκελόν, Ολιβεϊρένσε, Ντιζόν, Ρέτζιο Εμίλια, Βέντσπιλς, Οστάνδη και Μπεσίκτας), ο οποίος με τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που έχει μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στο Φραγκιά. Ήδη μάλιστα από τις πρώτες προπονήσεις υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι «ο Μπάξτερ ξεχωρίζει σα τη μύγα μες το γάλα». Το σίγουρο είναι ότι δεν περιμένουμε να είναι ο καλύτερος ξένος του πρωταθλήματος, όμως εύκολα μπορεί να είναι ο μοναδικός που θα διακριθεί από τον Ηλυσιακό.

ΤΣΙΝΕΜΕΛΟΥ ΕΛΟΝΟΥ (Πανιώνιος)

Κορμί καλό και κτιστό. Θα μπορούσε κάλλιστα να δουλεύει σαν… πορτιέρης. Ο λόγος για τον Τσινεμέλου Ελονού, ο οποίος είναι από τους παίκτες που αν τους ευνοήσει η πορεία της ομάδας τους θα μπορέσει να μας κάνει να μιλήσουμε γι’ αυτόν. Στο νιγηριανό σέντερ η φύση χάρισε ένα εξαιρετικό κορμί κι αυτός το δούλεψε με αποτέλεσμα η δύναμη του να εντυπωσιάζει. Ο 23χρονος εκτός των άλλων θα φανεί πολύ χρήσιμος στον Νέναντ Μάρκοβιτς και στα σκριν όταν οι «κυανέρυθροι» θα παίζουν πικ εν ρολ. Εχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τη περιοχή και να δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον συμπαίκτη του να κάνει το ντράιβ. Ειδικά τώρα με τους νέους κανονισμούς που μεγαλώνουν οι αποστάσεις και το γήπεδο αυτό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

2 σχόλια:

  1. Έχω ακούσει καλά λόγια για τον Κάρολ.
    Οι Τάκερ (Άρης) και Μάρσαλ (ΠΑΟΚ) θα αποτελέσουν , κατά την γνώμη μου, ευχάριστες εκπλήξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ντράζεν

    Πράγματι σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι δύο αναμένεται να αποτελέσουν ευχάριστες παρουσίες. Απλά στο συγκεκριμένο αφιέρωμα προτίμησα να αφήσω εκτός αυτούς που έχουν μεγάλα μπάτζετ άρα και πιο ποιοτικές επιλογές. Ουσιαστικά αυτό που γράφω είναι τα... λαβράκια που θα πάρουν λίγα αλλά μπορούν να δώσουν πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή